The Power of Vulnerability

Autenticitet er sårbart. Så jeg har lyst til at dele en video med dig, som inspirerer mig meget. Den handler om sårbarhed.

Også i businesssammenhæng er dette et ufatteligt spændende emne…. fordi det handler om autenticitet. Og integritet.

Det handler om, hvordan du lever dit liv – og lever din business.

I sidste ende, så er det eneste der betyder noget, om vi følte os elsket. Om vi turde vise verden og hinanden, hvem vi er. Selvom der er stor fare for at for at blive afvist.

Men – don’t worry.

Frygten for at blive afvist er en grundfrygt i os alle!

Så det er i sig selv ikke en undskyldning for at holde dit lys tilbage. Den største gevinst af dem alle, er nemlig også tilsvarende stor, hvis man bliver imødekommet – accepteret som den man er:

Det er den største frihed over dem alle: At være FRI i sig selv!

Brené Brown siger bl.a.:

“Forskellen på mennesker, som har en stærk følelse af at være god nok – og så mennesker som hele tiden tvivler på sig selv er: Den ene gruppe er i stand til at se sårbarhed som en nødvendighed – et nødvendigt onde, om du vil – i livet. De er villige til at acceptere at sårbarhed er en del af dét at leve!”

“In order for connection to happen – we have to allow ourself to be seen. Really seen”.

 

 

Hvis vi slukker for sårbarheden og autenticiteten, så går vi glip af de tilsvarende dybder af glæde, taknemmelighed og lykke.

Det samme gælder i business. I hvert fald når vi taler om den måde, som jeg laver business på, -den måde, som jeg kalder: Feminin business med maskuline drive.

Når jeg taler om “Feminin Business med Maskulint Drive

….så er det vigtigt for mig at være autentisk til stede med de mennesker, som er med på kurset.

Det er også vigtigt for mig at være autentisk til stede her på bloggen.

Ja, faktisk på alle de platforme, jeg er på.

Men det betyder ikke at vi behøver at være alt for private eller at jeg skal udlevere mig selv.

Det betyder, at du gerne må mærke at jeg er et menneske. Det betyder at du gerne må føle, at du lærer mig at kende. Fordi – det gør du!

Det betyder at jeg ikke taler usandt. At jeg hele tiden stiller mig selv spørgsmålet: “Jamen er det sandt?”, når jeg fristes til at få mig selv til at lyde mere fancy end jeg er!

Det betyder at jeg løber en risiko.

En risiko for, at nogle vil vrænge næsen af mig. Synes jeg er for meget. Synes jeg er for kæk. Synes jeg er for anstrengende.

Det værste er nok risiskoen for at blive ‘bagtalt’ på De Sociale Medier. For det gør nas. Og det er underligt at læse sort på hvidt, at man er ‘anstrengende’, når nu man er sådan en pleaser som mig, der egentlig helst vil fredelige løsninger og en mobbe-fri-verden.

Men jeg vælger stædigt at blive VED med at tage den risiko!

Fordi genvinsten er så stor!!

Når du er autentisk overfor dine kunder, så trænger du meget tydeligere igennem.

Og lige dér, så gør du valget meget nemmere for dem, om hvorfor de skal vælge dig fremfor en anden!

Kunder, som har fået lov at vælge på det grundlag, er oftest også mere tilfredse end ellers! Fordi der ikke gemmer sig noget under overfladen. Og fordi de føler tryghed ved det, de har købt.

Jeg oplever det sådan, at kunden og jeg har afstemt forventninger og værdier her på bloggen. På bloggen får et billede af ‘min facon’, min tone og min energi, og dermed ved man også hvad man kan forvente sig på mine kurser.

 

Skulle du være i tvivl, så er ordene herfra:

– Humor

– Autenticitet

– Tung viden serveret så let som muligt

….og så KAN jeg som regel godt lide, hvis vi kan tage den en spadestik dybere. Komme om bag adfærden og strategien, inden vi bare “gør noget” som hovedløse høns.

 

Det handler om hele tiden at vende hjem til sig selv!

Hvis du bruger din tid ude på andres banehalvdel, så har du ca. en milliard gæt på, hvad der mon er smartest at skrive, sige, gøre, brande sig som.

Men i det øjeblik du træder ind i dit eget lys og virkelig mærker dit eget powerfelt, så falder det dig let.

Og så vil det være satset værd, fordi alt andet føles forkert og som du er ‘utro’ overfor dig selv.

Det kan sagtens være en proces at nå derhen!

Men de sociale medier er en genial gave dertil!

Og de dage, hvor jeg virkelig formår at tune ind på mit hjerte – og bare skrive det, der falder mig ind, der er det som jeg føler at jeg kan bidrage med noget til dem, som læser med.

Så kan jeg mærke en meget stærk connection.

Og det ER SÅ FEDT !

 

Gevinsten ved at LEVE ET LIV i integritet – i samklang med sin business:

 

Det er ganske enkelt ubeskriveligt!

Jeg håber du kender til det – og hvis ikke du gør, så håber jeg du kommer til det! Det er virkelig min store mission!

“When you truly believe that you are enough – you stop screaming and start listening – Brené Brown

 

Del endelig med mig, hvis du har andre fede links til video’s og artikler, som kan inspirere andre indenfor dette emne.

 

 

 

6 replies
 1. Janne L says:

  Kære Dorte. Det er så inspirerende og befriende at læse dine indlæg. Tak for din ærlighed, og fordi du giver os andre både motivation og lyst til hele tiden at vende tilbage til sin kerne. At være tro mod sin egen autencitet og styrke – hvilket er utrolig svært, fordi der er så meget derude der lokker een ud af kurs. Jeg er sikker på at vi ses en dag på et af dine kurser – det vil jeg glæde mig til:)

 2. Dorte Lytje says:

  Tusind tak Janne :) Hvor er det bare skønt, at du tager dig tid til at skrive. Det betyder rigtig meget for mig! :)

  Det ville glæde mig at møde dig ‘live’ en dag :)

  Mange smil
  D

 3. Lene Nehlsen says:

  Jeg er også totalt nede med at vise, at personen bag en virksomhed er.. ja et menneske! Det der overfladiske markedsføring og køb-køb-køb siger mig intet. Derfor er jeg også stor tilhænger af gennemsigtighed, autenticitet og ja – sårbarhed er en del af spillet jo!

  Faktisk har jeg en stor en trang til, at krænge min sjæl ud på min virksomheds-blog… Eller i hvert fald dele min store passion for det spirituelle, som jeg elsker på en meget nede-på-jorden-agtig-jysk-måde (Frem for hokus-pokus-og-woo-woo-måden) Men altså… Er det dumt at blogge om den her passion inde på DuftVerket.dk, hvor jeg sælger duftvoks, som jeg selv producerer? Eller måske passer det ok ind? Men omvendt er det måske bedre at have en separat blog et helt anden sted? ååhh altså det tænker jeg meget over… Har du et tio kloge Dorte?

  Tak for anbefalingen af Brene Brown i øvrigt – hun skal tjekkes ud! Jeg kan virkelig virkelig virkelig anbefale dig at følge Marie Forleo og Danielle La Porte! Jeg sluger alt der kommer fra de to kvinder, og det er i høj grad også dem, som har tændt op under min passion for spiritualitet og personlig udvikling.

  Nå men tak for din lækre blog. Og tak fordi du læste med så langt. Jeg kan ikke styre mig…

 4. Dorte Lytje says:

  Kære Lene

  Tak for din kommentar! Åh jeg elsker at høre fra jer, der læser med! SÅ TAK!

  Grunden til at jeg har været så lang tid om at svare er, at jeg gerne ville have tid til at give dig et fyldestgørende svar! :)
  Hvis du har en trang til at blogge fra sjælen ovre på din business-blog, så synes jeg du skal gøre det! Det bedste er jo netop når det ikke bliver for ‘tænkt’ og ‘strategisk’, men kommer fra det inderste – det personlige. Når vi selv har denne trang til at dele derfra, så tror jeg på at vi også ‘kalder’ på læsere og kunder, som passer til det. Ja – sikkert endda kunder, for hvem det er DET, som bliver afgørende for, hvor de handler.
  Når man træder frem med noget personlighed og noget på hjerte, så giver man jo folk en ANDEN grund til at købe hos én, end blot at priser mv.

  Håber mit svar kunne hjælpe dig
  Mange smil
  Dorte

 5. Lene Nehlsen // DuftVerket says:

  Kæft hvor er du sød!

  Tak for sparket Dorthe – det ramte jo lige spot on! Tror godt, at jeg vidste det inderst inde, men du fik mig lige overbevist. SELVFØLGELIG skal min business have fuld smadder når det kommer til personlighed og “mine inderste hemmeligheder”!

  Sætningen “Når vi selv har denne trang til at dele derfra, så tror jeg på at vi også ‘kalder’ på læsere og kunder, som passer til det” får mig simpelthen bare til at sidde og nikke helt åndssvagt!! :D

  TAK og TAK og TUSIND TAK :D

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.