Falsled anmeldelse – luksus getaway

Jeg har været så heldig at besøge Falsled Kro et par gange i mit liv.

Derfor var jeg både nervøs og fuld af forventningsglæde: ville det nu leve op til min tidligere oplevelse?

Som stedet med Danmarks bedste service og blandt de bedste gourmet-oplevelser i Danmark!

Falsled Kro ER en oplevelse af kaliber.

Fra du ankommer, til du tager afsked, så bliver du taget imod, som var du en særlig ventet og kær gæst. Stemningen er som en dyne af grownding drysset med små fjerlette butterflyes og kindkys.

Adorable. Man har lyst til at give hele stedet et kæmpe kram!

Vores venindetur startede allerede i bilen

.med Nespresso-lattes-on-the-go, Mai Schaarup-mix og catching-up! Vi sludrede hele vejen til Fyn og tog taget af halvvejs, så vi kunne nyde den blå fynske himmel.

Jeg vil gerne dele anmeldelsen her op i 3 ting:

1. Service.

Receptionen:

★★★★★★

Velkomsten på Falsled er fuldstændig enestående.

Det er næsten synd at beskrive den for meget, for en del af det ligger i surprisen og i at føle sig ventet og modtaget. Sådan har det været alle gangene, jeg har været der.

Tjenerne:

★★★★

Tjenerne er søde og professionelle. Især én ældre tjener udmærkede sig ved sin storytelling, hyggelige betjening og enorme viden (nu ved jeg hvorfor en Kir hedder en Kir. ). Det havde været skønt om, der havde været lidt mere af denne charme blandt de andre tjenere også. Men de gjorde, hvad de skulle, og der var ikke noget at sætte en finger på!

Kokkene og personalet.

★★★★★

Overalt hilser personalet pænt med et smil. Åbner døren, hvis de kan komme dig i forkøbet. Om så det er en tag-tækker, som arbejder på stedet. Alle arbejder i en god ånd i ønsket om at give gæster.

Man ser dem gå rundt i haverne med kurve og bakker. Gående til og fra værelser. Gående til og fra krydderhaven eller andre ærinder. Som stringent klædte alfer, der diskret tager sig af ALT i kulissen – næsten ubemærket.

They all make it happen.

2. Mad og Vin.

★★★★★

Der er ingen tvivl om at køkkenet på Falsled er i Danmarks Top 10, hvis du spørger mig!

Men der var altså engang, hvor jeg ville sætte den i Top 5!

En del af charmen er at blive modtaget i den legendariske pejsestue, hvor man indtager sin velkomst-drink og (i hvert fald de gange jeg har været der) vagtelæg.

Ud af de 6 retter, var der vel 3 sublime! Hovedretten, ostene og desserten var fantatisk!

De andre 3 retter var gode. Arh – måske er jeg for hård ved den første ret…den var faktisk ret god. Men der var én enkelt ret, der SLET ikke var mig…og det sker ellers sjældent.

Jeg var nu også ved at være godt mæt. Så det kan også have haft indflydelse ;)

Vin-menu’en var skøn – og her var det igen oste + dessertvinene der udmærkede sig. Sjovt….nu jeg tænker over det…så var det her, den historie-fortællende tjener tog over. Det gør bare noget ved en vin, når man kender dens ophav og historie.

Jeg er meget i tvivl her….men jeg ender på en GOD 4 stjerners! Den er dog ekstremt tæt på 5. Havde der været flere åndeløse-gourmet-huller (hvor man næsten taber pusten over den madkunst, man indtager), så havde den fået den sidste stjerne.

Morgenmaden til gengæld – den får 5 stjerner!

★★★★★

Og vælger du at få den bragt over på værelset, så får den 6!

For jeg kan SLET ikke stå for morgenmad serveret på pretty-woman agtige bakker med sølvkupler! ;)

3. Værelser/omgivelser.

★★★★★★

There is nothing like it!

Den ro. Den charme. De detaljer. Den historie. Den stemning. Som om hele stedet nusser dig i håret og putter dynen om dig. Det er fantastisk – balsam for dit modtager-gear.

Se bare den lille hilsen, som ligger på puden, når du kommer fra restauranten.

Eller velkomsten i suiten.

Modtagelsen på værelset på Falsled

Og for mig vil det altid være pengene værd. For det er dét, jeg kommer for. Ikke kun maden. Jeg kommer for at læne mig så meget tilbage et sted, jeg ved, kan bære det.

Jeg vil altid være hende, der prioriterer 1 sublim overnatning fremfor 3 halv-dårlige i en sydtysk by. Jeg er en sucker for kvalitet, detaljer og ekstraordinær service.

Det får man på Falsled Kro.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.