Feminin Business med Dorte Lytje

Min historie

“When you show up authentic, you create a space where others can do the same”.

Siden 2012 har jeg arbejdet som business mentor, og hjælper mine kunder med at digitalisere, markedsføre og sælge deres viden. Det gør jeg via sessioner, mentorforløb og online workshops, samt i min medlemsklub. Jeg arbejder også freelance for kunder, som jeg hjælper med nyhedsbreve og sociale medier.

Som 23 årig sprang jeg ud som selvstændig, uden helt at vide, hvad jeg gik ind til. Det var nok lidt et tilfælde, at det var netop dét spor, som jeg kom på, men jeg har virkelig nydt at have friheden til at arbejde hjemme og planlægge min egen tid – især imens mine unger var små. Det har givet mig et overskud og nærvær i deres barndom, som er priceless, og som jeg er SÅ taknemmelig for, nu hvor de er blevet store og ikke har samme behov for mor, som de havde dengang. 

Feminin Business med Maskulint Drive.

Tilbage i 2002, maxede jeg mig selv helt ud på det maskuline gear, hvilket førte til et  stresskollaps. Jeg arbejdede alt for mange timer, og var kommet for langt væk fra mine værdier. Derfor stoppede jeg omgående i det telemarketing firma,s om jeg havde været med til at bygge op.

Derefter fulgte en periode med bryllup og 2 barsler efter hinanden. En meget lys og lykkelig tid, hvor fik genskabt kontakten til mig selv, men også forandrede mig, fordi jeg var blevet mor. Det var samtidig en periode i det feminine gear, hvor idéerne blomstrede, men aldrig blev ført ud i livet.

Nogle år senere, måtte jeg efter en skilsmisse, igen stå på egne ben.  Jeg læste til psykoterapeut og begyndte ret hurtigt at arbejde med coaching, men i 2012 fik jeg lyst til at vende tilbage til business verdenen, og begyndte at lave online undervisning og senere medlemsklub.

Det blev en vild tid med blogging, presse og medvirken på Go'morgen Danmark, Paneler på Tv2Oj og meget andet. 

I dag har jeg fundet balancen i at bruge begge gear optimalt – det feminine gear (være, mærke, føle) og det maskuline gear (gøre, handle, tænke).

Det betyder også, at jeg lægger mange timer i mit arbejde. Det, som måske ser legende let ud på den anden side, har krævet mange timers øvelser, fejl og timer ved skærmen. Der skal handles, produceres og sættes igang. Og det elsker jeg lige så højt som de stille timer, hvor jeg prioriterer en gåtur i skoven eller nærvær med min kæreste eller mine børn.

Iværksætter tips fra mig til dig:

  • Sørg for altid skifte mellem 'kort lys' og 'langt lys'. Du skal både have en langsigtet strategi for din drøm og dine mål, men du skal samtidig have fokus på at skabe omsætning her og nu.
  • At være selvstændig kræver at man har mange kasketter på – men nogle af dem skal bestemt også outsources!
  • Hvis man venter til det bliver perfekt, kommer man aldrig ud over stepperne.
  • Lær at reframe dine svagheder og vende dem til styrker. Brug det gerne i din markedsføring, for ofte vil du opdage, at dine kunder ligner dig.
  • Vær venlig og husk at hjælpe andre på din vej. Du var selv nybegynder engang.
  • Husk, at alle er startet med nul. Også mig. Og den næste, du scroller forbi på Instagram. Start fra 0 og byg din business og din følgerskare op. Starting today.

Værdier: Frihed - Familie - Autenticitet

Frihed: Friheden til at bestemme selv og friheden til at arbejde hvor og når jeg vil, betyder alt for mig. Jeg nyder mine stille, introverte morgener med Mac, inden blikket vendes ud mod verden. Jeg nyder at kunne gå en tur, eller tage pauser når jeg vil, samt fordelen ved at handle ind, træne m.v. imens andre arbejder. At kunne tilrettelægge mit arbejde, så jeg kan arbejde på steder og tidspunkter, hvor det passer mig, er guld værd for min trivsel.


Familie: Det vigtigste af alt, er at jeg er nærværende med mine børn, når de har lyst til at være sammen med - eller har brug for - deres mor. De er store nu, men i mange år, men de var små, var jeg eneforsørger. Det har til tider været hårdt, men mine børn er vokset op i en tryg base, med en mor, som altid var hjemme. Jeg håber også at det giver både min søn og min datter et forbillede for, at man kan skabe et liv omkring sine livsværdier og ud fra sin passion. Desuden har givet mig fleksibilitet og tid – både til det praktiske omkring legeaftaler/sport/tandlægebesøg og selvfølgelig tid til nærvær, samvær og spontane strandture og lign. Familietid betyder dog også samvær med min kæreste, bonusbørn og øvrige familie. Skulle jeg koble endnu en værdi på, ville det være venskaber. Det er også noget jeg prioriterer højt, og jeg ser helst mine tætteste veninder én gang om ugen eller er i daglig kontakt med dem (på Snap ;) )


Autenticitet: Jeg har svært ved at være til stede i – eller formidle noget – som ikke føles autentisk. I min business betyder det, at jeg ikke sælger noget, jeg ikke kan stå inde for, og at jeg er ærlig og tydelig i alt, hvad jeg gør. I praksis betyder det, at jeg deler ud af mig selv i mine nyhedsbreve, og i mine sessioner, kurser og medlemsklub. Jeg værdsætter følelsen af at have en nær relation til mine nyhedslæsere, følgere og kunder og føler at det er gensidigt. Også i min bog, har jeg delt autentisk ud af min rejse "fra iværksætter til selvstændig" – endda så meget, at jeg i perioden lige efter udgivelsen fik følelsen af at jeg havde 'overshared'. Det faldt dog på plads inden i mig, netop med reference til min livsværdi: Autenticitet. For dét at dele ærligt ud af mine erfaringer, var hele bogens pointe og formål.

"Go be yourself - it serves more than you can imagine!"

Tak fordi du læste med.

Make it grand!
Kontakt info:

Dorte Lytje 

DL Communictions Cvr 41653795

Broloftet 42, 3.tv, 8240 Risskov

Tlf 61681903, mail @ dortelytje.dk 

Se forretningsbetingelser her.