Feminin Business med Dorte Lytje

min historie

“When you show up authentic, you create a space where others can do the same”.

Jeg arbejder som mentor, og hjælper mine kunder med at digitalisere, markedsføre og sælge deres viden.

Som 23 årig sprang jeg ud som selvstændig, uden helt at vide, hvad jeg gik ind til. Eventyret drev mig, og jeg var vild med følelsen af at være fri. Det er jeg stadig! Jeg elsker eventyret i min business, og friheden til selv at bestemme, hvad jeg vil og hvornår! - At jeg kan få en idé og kunne effektuere den på kort tid.

Inden jeg blev selvstændig, havde taget den klassiske og sikre vej. 10. klasse – Blå hue på HHX –  Læreplads som 'allround' kontorelev. På min elevplads blev det dog tydeligt for mig, at ‘allround’ overhovedet ikke tiltalte mig! Jeg ville helst langt væk fra Excel-ark og regnskab. I stedet brændte jeg for at designe nye varer, få idéer til markedsføring og at optimere vores varekartotek.

Idag er jeg min egen chef!

Det har krævet meget af mig at lære at tage indre lederskab!  At indse at det hele ikke bare hele tiden er en friheds-fest, men at jeg skal lede mig selv. Tage ansvar. Tjene penge. 

Det krævede et stresskollaps, en skilsmisse og en terapeutisk uddannelse. Ja, så bliver det vist ikke mere klassisk. Men forud for det, ligger historien om en lidt sensitiv sjæl, der fik sig kastet ud i et iværksætter eventyr og landede på en forkert gren. Heldigvis har jeg i dag fundet min gren - min hylde, og har idag en god balance i at navigere med hjerte, hoved og mavefornemmelse.


Jeg arbejder med det jeg kalder “Feminin Business med Maskulint Drive”.

Det betyder også, at jeg lægger ekstremt mange timer i mit arbejde. Det, som måske ser legende let ud på den anden side, har krævet mange timers øvelser, fejl og timer ved skærmen. Der skal handles, produceres og sættes igang. Og det elsker jeg lige så højt som de stille timer.

Som iværksætter er jeg drevet af frihed, som for mig betyder:

  • stille, introverte morgener med Mac'en inden blikket vendes ud mod verden.
  • kaffepauser når jeg vil, og fordelen ved at handle ind, træne m.v. imens andre arbejder.
  • laptop lifestyle med getaways og workaways, når jeg har lyst.
  • sætter tid af til kærligheden og nærværet med mine børn.

Jeg elsker nemlig at mærke kontrasten mellem de to poler. Mit liv sjældent er en leverpostejsfarvet gråzone, men i stedet fuld af nuancer. Jeg ELSKER det! Jeg ELSKER den balance og den frihed! Det er den største luksus i mit liv!

Iværksætter tips fra mig til dig:

  • Sørg for altid skifte mellem 'kort lys' og 'langt lys'. Du skal både have en langsigtet strategi for din drøm og dine mål, men du skal samtidig have fokus på at skabe omsætning her og nu.
  • At være selvstændig kræver at man har mange kasketter på – men nogle af dem skal bestemt også outsources!
  • Hvis man venter til det bliver perfekt, kommer man aldrig ud over stepperne.
  • Lær at reframe dine svagheder og vende dem til styrker. Brug det gerne i din markedsføring, for ofte vil du opdage, at dine kunder ligner dig.
  • Vær venlig og husk at hjælpe andre på din vej. Du var selv nybegynder engang.
  • Husk, at alle er startet med nul. Også mig. Og den næste, du scroller forbi på Instagram. Start fra 0 og byg din business og din følgerskare op. Starting today.

"Go be yourself - it serves more than you can imagine!"

Tak fordi du læste med.