Feminin Business med Dorte Lytje

Ofte kommer det frem under mine sessioner, at der ligger en stor sorg i “ikke at føle sig forstået” – “ikke at føles sig mødt” af sin familie eller nære omgivelser.

Det er i øjeblikke som disse, jeg folder mine hænder og takker for at jeg arbejder med det, som jeg kalder ‘feminin business’, for det handler nemlig om at få det hele med. Også de blokeringer, som er usynlige for øjet. Og sådan en følelse af utilstrækkelighed kan være en kæmpestor blokering, og som kan få indflydelse på, om du folder din business ud eller ej.

Når vi dykker lidt ned i følelsen, så handler det ofte om enten at føle sig bange for at folde det ud, ved tanken om, hvad de vil sige eller tænke:

“Hvem tror hun hun er?”

“Nå, skal hun så også kloge sig på det??”

“Er det os, hun taler om, når hun skriver sådan…??”

Hvis der ligger for mange tankespor eller bekymringer omkring, hvordan man vil blive modtaget og bedømt, så stopper de fleste drømmen lige dér. Desværre.

Hvis manden, børnene, dine forældre eller veninder ikke forstår dig …

Så er det jo dybest set ikke deres ansvar. Your job is you.

Din følelse er reel og den gør ondt. Den vil fortælle dig noget, og bliver ikke mindre af at blive ikke skubbet væk.

Men:

  • Det er ikke sikkert at følelsen har ret. Den bunder måske i en gammel historik, og dermed er det værd at undersøge, om det handler mere om dit eget selvbillede end andres billede af dig. Opdatér dit eget selvbillede, og få kontakt dit professionelle selvværd.
  • Du kan ikke tvinge nogen til at synes noget andet om dig, den de gør, og din mission forsvinder i jagten efter andres anerkendelse. Hold dig væk fra diskussioner med folk, som kun vil diskutere eller dømme dig. Der kommer ikke noget godt ud af det. Den eneste måde du kan vinde på, er ved at lade være med at bruge din energi på det, og i stedet bruge den på at vækste din drøm.

Misforstået hensyn og omsorg?

Alle forældre ønsker det bedste for deres børn. Og for dem er “det bedste” måske lig med tryghed, og det at være selvstændig føles utrygt og ustabilt. Derfor ønsker de for dig, det som de ønsker for sig selv: tryghed og stabilitet. Det kan komme til udtryk ved at de spørger til dine planer og drømme på en måde, som for dig virker skeptisk.

Det samme gælder for manden, veninden, børnene, eller andre, som ganske enkelt bare ikke har samme drømme, værdier og motivationer som dig.

Jeg har øvet mig i, kun at tale om business, drømme og visioner med andre, som er på samme rejse som mig, og dermed deler passionen.

Den positive intention:

Et af de mest livsforandrende værktøjer jeg har lært af NLP’en, er at se den positive intention bag enhver adfærd.

Det er en NLP forudsætning, at man altid leder efter den positive intention, og det frigiver så meget energi og forhindrer SÅ mange konflikter.

De 4 Leveregler …

Jeg synes De 4 Leveregler er en god og nem rettesnor at huske på, når du sidder i en situation, som bliver svær, og hvor du måske bliver såret over ikke at føle dig mødt eller forståt.

  1. Vær ren i dit ord. Tal med integritet.
  2. Tag ikke noget personligt. Intet af, hvad andre gør, er på grund af dig.
  3. Lad være med at formode noget. Udtryk i stedet, hvad du har lyst til og spørg nysgerrigt ind til intentionen.
  4. Gør altid dit bedste.

Actions steps:

  • Keep walking. Hvis du skal bruge det til noget konstruktivt overhovedet, så gå med tanken “prove them wrong”. Det kan være en ret god benzin til dit drive, omend man i teorien ikke anbefaler at have “væk-fra-motiverede” mål. Det er dog min erfaring, at denne motivation slipper sit tag på et tidspunkt, når du har sluttet fred med det.
  • Slut fred med, at de måske et andet billede af dig, end du selv har. I stedet for at bruge energien på at overbevise dem om, at du er vokset og forandret (eller at de måske altid har misforstået dig og aldrig rigtig kendt dig), så vend dig mod den gode energi.
  • Let go. Du behøver ikke bryde relationen eller italesætte det. Bare træk energien hjem, og brug den med de mennesker, som løfter og forstår dig.
  • Føl det. Rum dig selv. Og gør det alligevel. Lad ikke andres (formodede) mening om dig stå i vejen for din drøm.