Et hurtigt take-away fra min bog, er de 3 farver, som jeg bruger til at administrere min tid med.

De er altid relevante, men især når vi går i ferie-mode er de vigtige at huske på. Heldigvis er de også simple og nemme at huske, og jeg tror det er derfor at så mange rent faktisk har succes med at bruge dem.

Tænk på din tid i 3 farver:

❤️RØD = 100% optaget (ofte der hvor du er på lydløs fordi du vitterlig er unreachable pga en opgave, session, optagelse el lign)
💛GUL = Office time, some time, ad hoc time. Drift, nyhedsbreve, blogs, netværk, some-opslag og networking, telefonopkald til dit & dat.
💚GRØN = FRI. 100% fri! Det er her du lader din energi op. Hvis ikke du har grøn tid, vil du ligeså stille blive afladt, og miste energi … måske også gejst.

Pointen er, at GRØN ofte bliver gul. Når grøn bliver gul, sker der to ting:

  1. Du opdager ikke at du rent faktisk sender din hjerne på arbejde imens du skulle forestille at holde fri. Du går utilfredsstillet fra din grønne tid, og føler dig ikke ladet op, og måske har du ikke engang opdaget at den gule tid (fx sociale medier i arbejdsøjemed) har sneget sig ind. Hvis det fortsætter sådan, så bliver du lige så langsomt afladet … uden at lade op igen. Første skridt er at få øje på, når du går fra grøn til gul, så du slipper for hele tiden at være i arbejdsmode.
  2. Din tid bliver grå fordi det hele bliver blandet sammen, og du bemærker hverken om du holder fri eller arbejder. Det kan livet blive farvet helt gråt af, og det føles igen utilfredsstillende.

En anden pointe er at få øje på, om du er for meget i RØD.

Rød bruger rigtig meget af dit batteri, så det er bedst at huske at lægge noget grøn tid ind efter en rød dag/periode.

Jo bedre du bliver til at planlægge din tid, jo bedre passer du på dig selv og din energi.

Rød-gul-grøn tid er altid med på mine Mastermind og Mentorforløb. Jeg bruger det selv.

Få mere info om at drive en business efter Feminin Business principperne på denne side. (Du kan bl.a. vælge at minikursus, hvori du kan se videoen om RØD-GUL-GRØN tid + 10 andre lektioner).

Du kan også få adgang til min bog på din streamingtjeneste her – se oversigten på siden om Feminin Business bogen her.

Jeg håber at du kan bruge de 3 farver i dit liv. De har i hvert fald gjort en stor forskel i mit liv, siden jeg gik ned med stress for mange år siden. Det er virkelig et af de værktøjer jeg bruger mest for at undgå at få stress igen.